Ce să faci pe litoral când ai parte de o zi înnorată?

Uneori, litoralul are parte și de zile cu mai puțin soare și, chiar dacă nu plouă, plaja nu mai este o opțiune interesantă pentru turiștii sosiți la mare. Nu ai însă cum să te plictisești nici în astfel de zile, dacă alegi una dintre cele 12 variante de mai jos:

  1. Excursie de o zi în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Plecarea într-o astfel de excursie are loc de la hotelul în care ești cazat, în jurul orei 09.00. Pe ruta Constanța – Murighiol vei avea parte de povești interesante despre istoria locurilor pe care le traversezi, oferite de un ghid de turism. Odată ajuns la Murighiol, după o scurtă pauză la pensiune Laguna Albastră 4*, te vei ambarca în șalupa confortabilă și elegantă și vei începe adevărata aventură pe canalele înguste și lacurile pline de nuferi din Delta Dunării. Conducătorul ambarcațiunii, ghidul local, te va încânta cu poveștile locului, te va conduce în zonele unde vei întâlni pelicani, egrete și vei admira nuferi albi sau galbeni. După câteva ore de stat pe apă , la pensiune te așteaptă o masă tradițională de pește. Și pentru ca ziua să se termine perfect, poți să te relaxezi la piscină. Pentru astfel de tururi recomandăm Day Trips Constanța, divizia de excursii a agenției Paradis Vacanțe de Vis, singura care oferă acest tip de pachet ZILNIC-GARANTAT. Poți să alegi această excurise și în zilele însorite deoarece culorile deltei sunt mut mai puternice în bătaia soarelui.                 Detalii și rezervări

  1. Plimbare în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță

Dacă ești cazat în stațiunile din sudul litoralului, trebuie să ajungi măcar o zi și în Mamaia. Ce poți să faci aici? Poți să începi cu o plimbare cu telegondola, unde vei fi surprins de vederea panoramică asupra întregii stațiuni. Din apropierea piațetei de la Cazino poți să pleci cu vaporașul într-o plimbare pe lac până la Insula Ovidiu. Tot în apropiere, în zona Hotelului REX, se află și circul iar dacă ai ratat spectacolul sau nu te interesează acest gen de distracții, poți să te plimbi cu hoverboardul pe faleză. Dacă cumva ai parte și de puțin soare poți să te bucuri de câteva ore la Aqua Magic, cel mai mare aquaparc de pe litoral. Spre seară, atmosfera se animă în Satul de Vacanță, unde cei mici se vor bucura cu siguranță la vederea atracțiilor colorate (Luna Park). Dacă nu ai rău de înălțime și vrei să te bucuri de o experiență deosebită, nu rata apusul de pe SKY barul aflat la etajul 14 al hotelului Parc, de la intrarea în stațiunea Mamaia.

  1. Vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Se află în apropierea stațiunii Mamaia unde se poate ajunge de la gară, cu autobuzele supraetajate. Delfinariul, recent modernizat, este principala atracție a complexului. Planetariul și Microrezervația (zebre, cerbi, porci mistreți, pelicani, etc), aflate în cadrul complexului, sunt alte două puncte de interes pe harta turistică a litoralului.

  1. Plimbare prin Centrul Vechi Constanța

Faleza, Cazinoul, Acvariul, Portul Tomis, Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie, Muzeul Marinei, Marea Moschee Carol sunt doar câteva dintre reperele unei zone unice în țară prin mixtul de arhitectură, civilizație și religie pe care îl oferă la tot pasul. Seara, zona se aglomerează, restaurantele și terasele devin neîncăpătoare iar atmosfera este deosebită. Dacă tot ai ajuns în această zonă, nu rata celebra supă de fructe de mare Bouillabaisse, alături de un platou cu fructe de mare, pe terasa restaurantului Pizzico din Piața Ovidiu.

Vă recomandăm să plecați cu telefonul încărcat în explorarea acestei zone și să apelați la audioghidul nostru pentru zona veche a orașului Constanța, disponibil în limbile română și engleză.

  1. Plimbare cu un yacht de lux pe Marea Neagră, cu plecare din Portul Tomis

O experiență interesantă o reprezintă și o plimbare pe mare. Există mai multe variante, începând cu bărcuțele care te plimbă prin zona Cazinoului și terminând cu o experiență inegalabiă la bordul unui yacht Azimut 46 „Sunrise”. Acesta este dotat cu douã motoare de 510 CP fiecare, echipate pentru off-shore de croazieră, sisteme de navigație GPS, instalație de aer condiționat, echipament de securitate pentru 12 pasageri, plute şi veste de salvare, loc de plajã pe punte, platformã pentru acces la baie în mare şi 3 cabine. Yachtul de lux Azimut 46 „Sunrise” se poate închiria cu un preț de 300 €/oră (tariful include taxa de skipper și se ajustează în funcție de ziua si numărul de ore de închiriere). Este ideal pentru croaziere, petreceri și evenimente speciale. Detalii

  1. Zbor cu avionul

Dacă vrei să vezi litoralul de sus, poți să te bucuri de o oră de zbor cu avioanele Diamond, din flota Regional Air Services , cu decolare de pe aeroportul Tuzla și survol peste litoral și chiar peste Delta Dunării.

  1. Parcul de aventură Paradis Land Neptun

Fie că este soare sau înnorat, trebuie să-ți faci timp și pentru câteva ore să vizitezi cel mai interesant parc de aventură de pe litoral. Aflat în pădurea Comorova Neptun, la doar câțiva pași de centrul stațiunii, parcul asigură: 14 trasee cu jocuri prin copaci, circuit de tiroliene cu 11 coborâri, panou de escaladă 3D cu 12 trasee, tir sportiv cu arcul și airsoft, restaurant, terasă și foișoare. Tot de aici se poate pleca cu bicicleta pe un circuit de 10 km prin pădureInfo și rezervări

8. Plimbare prin Mangalia

O plimbare prin oraș trebuie să înceapă cu vizitarea Muzeului de Istorie “Callatis”, să continue cu o oprire la cea mai veche moschee din țară, “Esmahan Sultan”, pentru ca apoi plimbarea să te poarte pe faleză și în portul turistic.

9. Scuba Diving în Vama Veche

Chiar și o zi fără mult soare este excelentă pentru scufundări. În Vama Veche își desfășoară activitatea o școală excelentă de scuba diving, Marine Explorers, de unde, în urma unor cursuri, puteți să obțineți un brevet de scafandru NAUI, care vă permite scufundarea până la 18 m, la orice bază de scubadiving din lume.

10. Excursie de o zi în Bulgaria la Castelul Reginei Maria de la Balcic

Complexul de la Balcic cuprinde, pe lângă castelul în stil maur, și un superb parc transformat în grădină botanică, unde se găsesc peste 3000 de specii de plante și aproximativ 250 de cactuși. Excursia cu plecare în zilelel de marți, miercuri și joi, din fața hotelului unde ești cazat, include transport cu autocarul, vizitarea castelului și grădinii botanice, degustare de vinuri regale și timp la dispoziție pentru plajă/prânz/shopping. Detalii și rezervări

11. Degustare de vinuri dobrogene în Crama Gabai

Cu o frumoasă panoramă asupra dealurilor de la Murfatlar, crama Gabai este locul unde veți afla cum se obțin vinurile de calitate, prin metode tradiționale. La sfârșitul vizitei vă veți bucura de aroma inconfundabilă a vinurilor Gabai, alături de explicațiile specialiștilor: vinificatorul Gabriel Bercea și sommelierul WSET3 Georgiana Pruteanu.

12. Plimbare cu autobuzele etajate CiTyTour

Autobuzele CiTy Tour circulă pe principiul Hop On/Hop Off (costul unui bilet este de 5 lei). Principalul avantaj al pasagerilor este acela cã pot întrerupe traseului turistic pentru a vizita obiective de interes continuându-şi călătoria cu un alt autobuz etajat, din oricare staţie (e valabil biletul achitat inițial). Autobuzele CiTy Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic „Tomis”, Delfinariu, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia si altele.

Vă așteptăm și cu alte sugestii și nu uitați să urmăriți rubrica de evenimente de pe portalul nostru www.merglamare.ro – Ghidul Litoralului, care vă va ține la curent cu toate evenimentele importante de pe litoral.

 

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.