merglamare.ro, Ghidul litoralului românesc
Descoperă cele mai bune locuri de pe litoralul românesc împreună cu noi
merglamare.ro
Ghidul litoralului
Divertisment Mamaia

Aqua Magic

Intrare Mamaia

Acest parc acvatic cu o capacitate de 2500 locuri şi cu 14 atracţii este locul care nu trebuie ratat pe timpul unui sejur pe litoral. Zonele dedicate celor mici, serpentinele cu apă curgătoare perfecte pentru o plimbare cu colacul, alături de piscine şi toboganele uriaşe sunt garanţia petrecerii unei zile de neuitat pe litoral.

Program iunie/septembrie - 10-18 

Tarif - standard 40 RON, copil(sub 150cm) 20 RON

Program iulie/august - 09-19 

Tarif - standard 70 RON, copil(sub 150cm) 30 RON

Pasarela

Zona Cazinou

Una dintre construcţiile recente este pasarela suspendată deasupra mării, care după o plimbare de 420 m oferă turiştilor posibilitatea unei croaziere cu vaporaşul. Panorama staţiunii de pe pasarelă este spectaculoasă atât ziua dar mai ales noaptea.

Telegondola

Intrare Mamaia

Telegondola construită în anul 2004 face legătura între Hotel Perla, situat la intrare în staţiune, şi piaţeta de la Cazino, oferind o privelişte extraordinară asupra mării şi lacului de la o înălţime de 50m pe o distanţă de 2 km.

Orar: 10.00 - 22.00
Preţ bilet: 20 RON o călătorie (dus)

Vaporaș spre insula Ovidiu

Zona Cazinou

Insula care poartă numele poetului latin Ovidiu se află pe lacul Siutghiol, la 5km de staţiunea Mamaia şi la numai 500 m de oraşul Ovidiu. Se pare că insula a fost conectată la apeductele oraşului încă din perioada romană, fapt ce a dus la naşterea a numeroase legende, dintre care putem aminti pe aceea conform căreia cei doi stejari bătrâni de pe insulă ar fi fost plantaţi de însuşi Ovidiu. Conform unei alte legende, mormântul poetului s-ar găsi tot pe această insulă, fapt nedemonstrat încă de cercetările arheologice.

Aici funcţionează un complex turistic la care se poate ajunge cu ajutorul unui vaporaş de agrement, plecarea acestuia fiind din staţiunea Mamaia. Vegetaţia bogată şi influenţa lacului creează o atmosferă deosebită, astfel că pe insulă există pe lângă restaurantul cu specific tradiţional pescăresc şi un complex de cazare.

Copyright 2015-2018 ctwalk.ro
Toate drepturile rezervate.
Politica de confidențialitate