merglamare.ro, Ghidul litoralului românesc
Descoperă cele mai bune locuri de pe litoralul românesc împreună cu noi
merglamare.ro
Ghidul litoralului
Mangalia

Herghelia Mangalia

Sos. Constantei km 3

+40241 751 325

Herghelia Mangalia, cea mai mare din sud-estul Europei, este situată la 3 km nord de Municipiul Mangalia şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre. Este populată numai de cai de rasă: pursânge arab, semigrei si câțiva ponei.

Hipodromul Mangalia, unicul din țară special conceput pentru cursele de galop, se intinde pe o suprafață de 19 hectare. Aici se desfășoara, pe timpul verii, în lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participă herghelii și crescători particulari din toata țara.

Herghelia constituie şi un excelent centru de agrement şi atracţie turistică. Complexul dispune de un hipodrom de trap şi galop bine amenajat, iar în incinta unităţii se practică echitaţia, se pot efectua plimbări de agrement – călare sau cu trăsura – de-a lungul Mării Negre.

HOTEL -RESTAURANT ALUTUS

sos.Constantei nr.25

0721 205 706

Hotel-Restaurant ALUTUS 3 stele este amplasat in zona centrala a orasului,la 500metri de plaja.
Hotelul va sta la dispozitie cu 30 de camere duble de tip standard si plus dotate cu baie proprie si tv cu televiziune prin cablu.
Pranzul si cina le puteti serrvi in restaurantul hotelului,alegand dintr-un meniu variat,iar micul dejun il puteti savura in salonul special amenajat .
Pe langa facilitatile de masa si cazare,hotelul mai dispune de 2 sali pentru evenimente si parcare proprie.

Moscheea Esmahan Sultan

Str. Oituz nr. 1

Mangalia adăposteşte cea mai veche moschee din România, "Esmahan Sultan" ridicată în anul 1525, care reprezintă, alături de seminarul musulman, locuri deosebit de importante pentru marea comunitate musulmană din oraş.

Mormintele aflate în cimitirul din jurul moscheii au o vechime de peste 300 de ani. Interesant este faptul că lăcașul de cult a fost construit cu piatră recuperată din zidurile fostei cetăți Callatis.

Muzeul de istorie

Șos. Constantei, nr. 23

Pe teritoriul orașului au fost descoperite de-a lungul timpului valoroase repere arheologice care au fost expuse la Muzeul Callatis.

Printre numeroase vestigii arheologice la muzeul din Mangalia se găsește și cel mai vechi document de pe teritoriul României, un papirus scris în limba greacă din sec. IV î.Chr.

Portul turistic

Mangalia

Portul turistic se află pe faleza orașului, în imediata apropiere a plajei. La pontoanele de acostare, cu o lungime de peste 150m, pot acosta aproximativ 140 de ambarcațiuni, cu pescajul mai mic de 2,5m.

Recomandări cazare
134 LEI
7.3 /10
Hostel Alutus ★★★
Sos. Constantei 27
80 LEI
7.3 /10
Pension Oituz ★★★
Oituz Nr. 11
196 LEI
9.3 /10
Villa Casafina Serviced Apartments
Str. Vasile Alecsandri nr. 11
Vezi toate ofertele
Hotel ★★★ (5)Alte proprietăți (12)
Copyright 2015-2017 ctwalk.ro
Toate drepturile rezervate