Plajele din Constanța, de la Trei Papuci, Duduia, Tataia sau Modern la Reyna, Zoom, Rainbow, Next sau Azuma Beach

Din totdeauna, Mamaia a captat atenția turiștilor iubitori de plaje întinse, nisip fin și mare albastră, plaja din Constanța ramânând mereu pe locul al doilea în topul preferințelor. Incă din 1924, cei care nu aveau timpul de a se deplasa la Mamaia obișnuiau să vină la „plaja populară Duduia” , denumită de-a lungul timpurilor Golful Delfinilor sau Golful Pescarilor, care era situată pe amplasamentul actualului port Tomis. Despre Plaja Tataia aflăm, din același Ghid „Constanța și Techirghiolul”, editat în anul 1924, că era „amenajată cu multă îngrijire” și dispunea de cabine de zid.

În anii 1970-1980, plaja Modern era principala zonă a orașului, preferatã pe timpul verii atât de localnici câr și de cãtre turiști. La baza scărilor care coborau spre plaja erau case de taxare pentru acces. Plaja beneficia de vestiare și dușuri  dar și de terase, restaurante și magazine cu articole de sezon.

Plajele constănțene au primit un balon de oxigen în anul 2015, când dupã ample lucrări, acestea au fost extinse considerabil. Spațiul generos a atras și atenția organizatorilor de evenimente și, în scurt timp, plaja Modern a reușit să devină locul de desfăşurare al celui mai mare eveniment de la malul marii: Festivalul Neversea.

De altfel, întreaga suprafațã cuprinsă între Portul Tomis și Pescăria din Mamaia a început să prindă viață după cei cinci ani în care au fost interzise activitățile comerciale. Pe cei 6 km de coastă au apărut beach baruri cochete, plaje elegante, dar mai existã încã și locuri libere pentru cei care iubesc relaxarea pe prosopul aruncat direct pe nisip. Un singur lucru a rămas probabil neschimbat din anul 1924 pânã în prezent, și anume accesul spre plajele din Constanța: „potecuțele pitorești care coborau din oraș spre mare”.

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.