Maratonul Nisipului 2016 – ești gata de start?

O veste importantă pentru anul 2016 vine de la Asociația Sportivă „SanaSport” din Constanța, care a dat startul înscrierilor la unul dintre cele mai bune evenimente sportive din regiune: Maratonul Nisipului! Am urmărit ediția de anul acesta și am fost impresionați de numărul mare de participanți. Organizarea a fost foarte bună însă a lipsit un ingredient important pentru o astfel de competiție: spectatorul!  Poate și un mic ajutor din partea administratorilor de hoteluri, prin dreptul cărora trece traseul de alergare, ar putea să aducă un plus de animație acestui eveniment. Dacă nu ești pasionat de alergare dar vrei să vezi cum se muncește în spatele unui eveniment important, suntem convinși că organizatorii au nevoie și de voluntari.   Noi o să fim acolo și vă așteptăm și la evenimentele care preced Maratonul Nisipului31 octombrie 2015 – HelloWeRun, 20 decembrie 2015 – SantaRun, 14 februarie 2016 –Love2Run.

Mai multe informații găsiți în comunicatul organizatorilor de la sfârșitul articolului. Noutățile le veți putea afla și din pagina noastră de evenimente: www.merglamare.ro.
7-Maratonul-nisipului-merglamare.ro

6-Maratonul-nisipului-merglamare.ro

3-Maratonul-nisipului-merglamare.ro

5-Maratonul-nisipului-merglamare.ro

2-Maratonul-nisipului-merglamare.ro

1Maratonul-nisipului-merglamare.ro

Mai multe fotografii de la Maratonul Nisipului 2015 găsiți aici.

„Incepand cu 1 octombrie 2015, Asociatia Sportiva SanaSport a dat startul inscrierilor la Maratonul Nisipului, editia a III-a, eveniment care va avea loc in data de 27 martie 2016, pe plaja din statiunea Mamaia. Totodata, SanaSport anunta alte trei evenimente sportive tematice – HelloWeRun, SantaRun si Love2Run, menite sa promoveze sportul de masa si beneficiile acestuia, proiectul international “Maratonul Nisipului” si obiectivele turistice restaurate ale municipiului Constanța.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului” se adreseaza atât alergătorilor amatori, cat si sportivilor de performanta si reprezinta un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a noului litoralul romanesc la nivel international. Manifestarea a adunat la primele doua editii peste 800 de participanti si este declarata singura competitie sportiva de acest gen din Europa care se desfasoara pe nisip si un eveniment important pe harta mondiala a maratoanelor.

Participantii au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: traditionala cursa de maraton individual pe distanta de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km si cursa individuala de 10 km. si la aceasta editie, va avea loc inedita cursa “Family Run”, care doreste sa promoveze sportul in familie si sa lupte impotriva obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in ultimii ani, in Romania.

Pana la startul evenimentului international din martie 2016, organizatorii au pregatit alte trei evenimente sportive tematice, care fac parte din proiectul international “Maratonul Nisipului” si care vor promova sportul de masa si frumusetile orasului istoric de la malul Marii Negre:

– 31 octombrie 2015 – participantii vor purta cele mai trasnite costume si vor sarbatori Halloween-ul in alergare, la evenimentul HelloWeRun.
– 20 decembrie 2015 – cei prezenti vor intra in spiritul sarbatorilor de iarna, alergand costumati in Mos Craciun, in cadrul evenimentului SantaRun.
– 14 februarie 2016 – sportivii isi vor arata dragostea pentru sufletele lor pereche, de Ziua Indragostitilor, in cadrul evenimentului Love2Run.

Datorita succesului de care s-a bucurat evenimentul de la malul Marii, nu doar la nivel national, dar si la nivel international, am decis sa incepem inscrierile cu sase luni inainte, deoarece sportivii care participa la astfel de evenimente, isi pregatesc din timp agenda competitionala. Fata de anul trecut, am pregatit si trei evenimente sportive cu tematica distractiva, care preced Maratonul Nisipului si prin care ne dorim sa promovam alergarea, ca sport de masa, pentru ca tot mai multi locuitori ai Constantei sa descopere bucuria si beneficiile miscarii in aer liber. In acelasi timp, prin cele trei evenimente, dorim sa sustinem si sa promovam obiectivele turistice restaurate ale orasului nostru. Daca la primele doua editii numarul participantilor a fost de peste 800 de alergatori, pentru editia din 2016, ne dorim sa participe la start peste 1.000 de alergatori”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

Cei interesati se pot inscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.”

3.006 vizualizări

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.