Evenimentul Asociației Somelierilor din România, la Constanța

La începutul acestei săptămâni Asociația Somelierilor din România a organizat un eveniment național care s-a desfășurat simultan în mai multe orașe. Clubul Național de Vin – A.S.R. a invitat profesioniști și iubitori ai vinului din București, Brașov, Timișoara, Cluj și Constanța pentru a participa la o degustare de vinuri românești de cea mai bună calitate.

În Constanța evenimentul a avut loc la Pizzico Restaurant, din Piața Ovidiu, și a fost condus de experimentatul somelier Ionuț Radu Făcăleț care a prezentat următoarele vinuri:

Crama JIDVEI: Spumant Extra Brut, Spumant Roze Brut, Mysterium Roze și NEC Plus Ultra Roze

Crama ALIRA: Alira Fetească Neagră 2013, Alira Grand Vin Cuvee 2011, Alira Grand Vin Fetească Neagră 2011

Crama DAVINO: Iacob Sauvignon Blanc și Fetească Albă, Iacob Roze

Crama SÂMBUREȘTI: Domeniile Sâmburești Cabernet Sauvignion, Domeniile Sâmburești Merlot, Domeniile Sâmburești Rouge de Roumanie.

Ape: AQUA CARPATICA și BORSEC

Discuțiile despre vinuri au fost deosebit de interesante și au plecat de la metodele de degustare, au continuat cu caracteristicile și structura vinurilor degustate și s-au sfârșit târziu în noapte cu povești despre vii și struguri.

Somelierul Andrei Dușu, membru în comisia tehnică a ASR și proprietar al Pizzico Restaurant a prezentat anumite aspecte legate de prețul vinurilor, listarea vinurilor în restaurante sau preferințele consumatorului autohton, în timp ce somelierul Ionuț Radu Făcăleț care deține Certificat Court of Masters Sommelier si este head Sommelier Jidvei,  a prezentat celor prezenți mai multe detalii despre evenimentele  viitoare ale Asociației Somelierilor din România, singura asociere recunoscuta internațional de ASI Asociatia Internationala a Somelierilor din perspectiva funcțiilor pe care le deține în cadrul asociației: manager zonal Dobrogea și Moldova și director al departamentului de  Relații Internaționale. Georgiana Pruteanu, membru ASR, calificare WSET 3 a adus în discuție diferențele dintre iubitorii de vinuri din România și cei din Marea Britanie, precum și modul în care lista de vinuri a unui restaurant influențează percepția pe care clienții o au despre anumite locații.

A fost o seară interesantă în care s-au legat noi prietenii în jurul vinurilor românești de calitate și s-au găsit noi teme comune pentru organizarea unor evenimente viitoare.

 

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.