Delta Dunării și prietenii Paradis Vacanțe de Vis

Săptămâna trecută am avut ocazia să participăm, la invitația agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis, la o excursie în Delta Dunării, poate ultima din anul acesta. La început de toamnã, când culorile şi temperaturile se îmblânzesc, când nu mai simți arşița verii şi nu mai eşti înconjurat de verdele prea crud al primãverii, ai timp sã te opreşti mai mult, cu o uşoarã nostalgie, asupra naturii şi a senzațiilor pe care doar Delta ți le poate oferi. A fost o experiențã unicã, nu doar datoritã frumuseții peisajului sau a gustului preparatelor din pește ci, mai ales, pentru atmosfera de familie în care s-a desfășurat întreaga plimbare. Chiar dacă urmărim de câțiva ani industria turistică din România, nu ne-am imaginat că pe litoral există o mare familie a turismului. Oameni care manageriază hoteluri, resturante, centre de divertisment sau agenți de turism au fost pentru o zi împreunã, într-o superbă croazieră pe canalele și lacurile din Delta Dunării. S-a râs, s-a glumit, s-au depãnat amintiri dar s-a şi vorbit foarte serios despre probleme, despre sezonul care s-a încheiat și despre noutățile pentru sezonul 2018.

După o scurtă pauză în Murighiol, ne-am îmbarcat pe șalupele din care în următoarele 3 ore am admirat frumusețea unei zile de neuitat. Vremea superbă, vegetația deosebită și multitudinea de păsări au creat cadrul perfect pentru o zi de relaxare totală. Surpriza a venit însă la finalul plimbării pe apă, atunci când pe malul unui canal ne așteptau cazanul cu borș de pește și grătarele bine încinse. Și totuși surprizele nu s-au oprit aici, la un moment dat dinspre apă auzindu-se acorduri de muzică. Și da, pentru că în deltă totul se petrece pe apă, chiar și ansamblul folcloric lipovenesc a sosit tot cu barca.

A fost una dintre experiențele frumoase din care rămâi cu multe amintiri plăcute și prietenii frumoase.

La final l-am rugat pe domnul Aurelian Marin să ne spună câteva cuvinte despre eveniment:

„Mă bucur să îi avem astăzi alături de noi pe oamenii cu care muncim zi de zi pentru a ridica turismul de pe litoral. Sunt partenerii noștri de încredere, cu care lucrăm de peste 20 de ani și reușim împreună să aducem milioane de turiști în destinațiile de pe litoralul nostru. Ca în fiecare an, la sfârșit de sezon organizăm un eveniment, iar pentru acest an am ales Delta Dunării deoarece “Croaziera în Delta Dunării”, organizatã de echipa noastră, “Day Trips Constanța”, a fost unul dintre produselele turistice cele mai apreciate de turiștii care și-au petrecut vacanța în hotelurile partenerilor noștri. Le mulțumim tuturor pentru prezență și sperăm ca și sfârșitul sezonului 2018 să ne găsească în această formulă la fel energici și încrezători în cele mai puternice destinații de vacanță din România: Litoralul Mării Negre și Delta Dunării”.

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.